®FAQ (Veel gestelde vragen)


Vanaf welke leeftijd kan je AT14 gebruiken?
Vanaf 3 maanden jong mag je de producten van AT14 gebruiken. Dit geldt voor alle producten incl. de AT14 anti-roos. 

Waarom is een intacte huidbarrière, zeker bij mensen met contactallergie en eczeem, zo belangrijk?
Contactallergie ontstaat door herhaaldelijk contact met een stof aan het huidoppervlak. Niet iedereen ontwikkelt een contactallergie. Er lijkt een soort van aanleg nodig te zijn. De kans op het ontwikkelen van een contactallergie neemt toe naarmate de barrièrefunctie van de huid meer verstoord is.  Ook bij eczeem is sprake van een verstoorde huidbarrière en dus een verhoogde kans op het ontwikkelen van (’n nieuwe) contactallergie. Bovendien leidt een verstoorde huidbarrière tot een verandering in de vochtbalans van de huid. Er vindt meer verdamping vanuit de huid plaats waardoor de huid droger en gevoeliger wordt. Een intacte huidbarrière is dus heel belangrijk. AT14® helpt de huidbarrière te herstellen en heeft dus ook een positief effect op de vochtbalans.

Veel producten noemen zich hypoallergeen. Waar onderscheidt AT14 zich van deze producten?
AT14® skincare producten bevatten geen in de medische literatuur bekende contact-allergene ingrediënten. Dat is echt uniek. In alle andere huidverzorgingsproducten zitten altijd wel ingrediënten waarvan beschreven is dat zij contactallergie kunnen veroorzaken.

Ik ben allergisch voor bepaalde ingrediënten. Als ik deze ingrediënten niet gebruik in mijn huidverzorgingsproducten, is dat dan voldoende?
Zoals hierboven beschreven ontstaat contactallergie (=huidallergie) door herhaaldelijk contact met een stof aan het huidoppervlak. Dat betekent dat als je dagelijks producten gebruikt die ingrediënten bevatten waar je mogelijk allergisch voor kunt worden, je de kans vergroot om hier daadwerkelijk allergisch voor te worden. En… een contactallergie verdwijnt nooit meer. Om dus de kans op (een nieuwe) contactallergie zo minimaal mogelijk te houden, is het dagelijks gebruik van huidverzorgingsproducten waar geen enkel contact-allergeen ingrediënt in zit (zoals AT14®), zeker voor mensen met een (zeer) droge, gevoelige huid absoluut aan te bevelen.

Bevatten AT14® skincare producten conserveermiddelen, parfum, wolalcohol (INCI: lanolin) of andere potentieel allergene ingrediënten?
AT14® skincare producten zijn echt uniek! De ontwikkeling heeft meer dan drie jaar geduurd omdat wij alleen écht hypo-allergene producten wilden ontwikkelen. De samenwerking met allerglogen en dermatologen heeft er toe geleid dat géén van de ingrediënten in AT14® skincare producten in de medische literatuur staat beschreven als stof waar mensen allergisch op reageren.

  • 0% parfum en synthetische geurstoffen (INCI: parfum of fragrance)
  • 0% perubalsem
  • 0% kleurstoffen
  • 0% conserveermiddelen (zoals parabenen)
  • 0% cetyl- , stearyl- , en cetostearyl alcohol
  • 0% wolalcoholen (INCI: lanolin)
  • 0% cocamidopropyl betaïne
    • Tevens bevat AT14 skincare géén minerale olie zoals vaseline of paraffine (INCI: petrolatum .

Hoe lang zijn de AT14® skincare producten na opening houdbaar?
AT14® skincare producten zijn na opening 3 maanden houdbaar. Dat is relatief kort, maar dat komt omdat onze producten géén conserveermiddelen bevatten. Bij frequent gebruik is een houdbaarheid van 3 maanden geen probleem, omdat de inhoud dan verbruikt is. De houdbaarheid van onze producten na opening kun je ook controleren met het symbool van een geopend potje op onze verpakking. Bewaar het product op kamertemperatuur.

Waarom zitten de meeste AT14® skincare producten in zgn. ‘airless dispenser’?
Een ‘airless dispenser’ zorgt ervoor dat er geen zuurstof bij de inhoud kan komen, omdat de bodem omhoog komt tijdens het gebruik. Zuurstof zorgt ervoor dat een crème aan bederf onderhevig is. Ook kan er onder invloed van zuurstof makkelijker bacteriegroei in een crème plaatsvinden. Dat is precies de reden waarom er conserveermiddelen in huidverzorgingsproducten zitten. Huidverzorgingsproducten in een potje, tube of knijpflacon worden veel meer bloot gesteld aan zuurstof dan een crème in een ‘airless dispenser’. Daarnaast is de inhoud van een ‘airless dispenser’ beschermd tegen licht en vuil.

Er zitten geen conserveermiddelen in AT14®. Hoe kan dan toch de bewaarfunctie worden verkregen?
De bewaarfunctie wordt deels verkregen door de combinatie van cocos afgeleide ingrediënten in complexvorming (= proces waarbij meerdere, mogelijk geladen, moleculen samen een nieuwe grotere verbinding vormen) die van nature een dergelijke werking hebben. Dat vergt dan ook veel onderzoek om dat in de juiste verhouding te krijgen voor optimale werking. Bovendien is de keuze van airless dispenser verpakking voor de gezichts-, body- en handcrème essentieel. Deze producten bevatten ingrediënten die bij langer contact met de lucht aan bederf onderhevig zijn (= oxideren). De douchecrème en shampoo bevatten deze ingrediënten niet, waardoor deze producten in een tube/ flacon kunnen worden verpakt.

Bevat AT14®douchecrème en shampoo cocamidopropyl betaïne?
Nee, er zit geen cocamidopropyl betaïne in de AT14® douchecrème en shampoo. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat doucheproducten of shampoo’s schuimen. Het is echter ook één van de belangrijkste contactallergene ingredienten. AT14® douchecrème en shampoo reinigt op een zeer milde wijze en voedt de huid, maar schuimt nauwelijks in vergelijk met andere producten die wel cocomidopropyl betaïne bevatten.

Zijn de producten van AT14 proefdiervrij?
Ja. Cosmeticaproducten in de EU mogen sowieso niet meer op proefdieren worden getest.

Wat is een allergische reactie?
Een allergische reactie is een overdreven afweerreactie van het lichaam. Iemand met een allergie is overgevoelig voor bepaalde stoffen (allergenen). Een allergische reactie van de huid wordt bijvoorbeeld zichtbaar door het ontstaan van blaasjes, zwelling, schilfering en roodheid.

Kan een huid ook overgevoelig worden?
Ja, invloeden van buitenaf zoals weersomstandigheden, milieu, chemicaliën of cosmetica / huidverzorgingsproducten, maar ook levensstijl, ziekte, medicatie of leeftijd zijn factoren die de gesteldheid van de huid (= verstoorde huidbarrière en onevenwichtige vochtbalans) beïnvloeden, waardoor deze overgevoelig kan worden. Ook wordt je huid vaak wat droger en vochtarmer als je ouder wordt en daarmee ook gevoeliger.

Ik heb eczeem, kan ik AT14® skincare producten veilig gebruiken?
Ja, je kunt AT14® skincare producten veilig gebruiken. De producten zijn uiterst zorgvuldig samengesteld in samenwerking met allergologen en dermatologen. In de medische literatuur bekend zijnde contactallergenen, zoals bv. parfum, conserveermiddelen, wolalcoholen en het ingrediënt cocamidopropyl betaïne in douchecrème, zijn vermeden, waardoor AT14® écht hypo-allergeen is. Bovendien bevat AT14® skincare de beste huidverbeterende en huidverzorgende ingrediënten waaronder teunisbloemolie, squalane en macadamiaolie.

Zijn AT14® producten alkali- ofwel zeepvrij?
AT14 producten zijn alkali ofwel zeepvrij. Alle AT14 producten zijn pH-huidneutraal.

Waarom het advies om naast AT14® hoofdhuid lotion ook AT14® shampoo gebruiken?
De werking van de hoofdhuid lotion wordt (grotendeels) teniet gedaan als u daarnaast een ‘agressieve’ shampoo met bv. cocamidopropyl betaïne zou gebruiken. Dat voorkomt u door AT14® shampoo te gebruiken, omdat ook AT14 geen contactallergene ingrediënten bevat.