Intacte huidbarriere

intacte huid
Verstoorde huid

Intacte huidbarrière beperkt het risico op (nieuwe) contactallergie

Je huidbarrière wordt gevormd door de bovenste lagen huidcellen. Je huidoppervlak vormt dus de huidbarriere. Bij een gezond huidoppervlak voelt je huid glad en zacht aan. Als het huidoppervlak beschadigd is, is de huidbarriere verstoord waardoor je huid veel gevoeliger wordt voor negatieve invloeden van buitenaf. Je huid droogt makkelijker uit en voelt ruwer aan. Maar is ook vatbaarbaarder voor stoffen die kunnen leiden tot contactallergie.

Contactallergie ontstaat doordat mensen frequent met een stof op hun huid in aanmerking komen (bijvoorbeeld dagelijkse huidverzorgingsproducten). Niet iedereen ontwikkelt een contactallergie. Waarschijnlijk is een bepaalde aanleg daarvoor noodzakelijk. Een intacte huidbarrière is het belangrijkste ‘verdedigingsmechanisme’ om (nieuwe) contactallergieën zoveel mogelijk te voorkomen. Écht goede huidverzorgingsproducten helpen bij het herstellen en intact houden van de huidbarrière.

Hoe hypoallergener, hoe beter

Echter het blijkt ook dat juist mensen met al een bestaande contactallergie of eczeem extra kwetsbaar zijn voor het ontwikkelen van een (nieuwe) contactallergie. Als je dagelijks je huid verzorgt (en je huid dus frequent met die stof in aanraking komt) met een crème die ingrediënten bevat waarvan beschreven is dat die kunnen leiden tot een contactallergie, ‘besmet’ je als het ware jezelf. Smeren met een hypoallergeen middel is dus niet alleen belangrijk om de huidbarrière te herstellen/ in tact te houden, maar ook om nieuwe contactallergieën zoveel mogelijk te voorkomen. Zeker bij mensen met al een bestaande contactallergie of eczeem.

De boodschap is dan ook: Hoe hypoallergener, hoe beter. Maar gebruik wel producten met hoogwaardige, actieve ingrediënten die huidverzorgend en huidverbeterend werken. AT14® voldoet als geen ander aan deze criteria en is derhalve, zeker voor mensen met contactallergie en eczeem, de beste keuze voor een optimale en veilige huidverzorging.

Een adequate huidverzorging is erop gericht om de natuurlijke barrièrefunctie van de huid te herstellen.

De basis van de behandeling bij contactallergie is gelegen in het vermijden van de stoffen waar iemand allergisch voor is. Daarnaast is bij zowel contactallergie als eczeem goede, hypoallergene huidverzorging van groot belang.  Hierdoor verminderen niet alleen de klachten van het eczeem, maar neemt ook het risico op het ontwikkelen van contactallergie af. Belangrijk daarbij is contactallergeen-vrije producten te gebruiken om niet alsnog een contactallergie uit te lokken.

Hoe belangrijk is een intacte huidbarrière bij mensen met een contactallergie en eczeem?

De kans op het ontwikkelen van een contactallergie neemt toe naarmate de barrièrefunctie van onze huid meer verstoord is. Ook bij eczeem is er sprake van een verstoorde huidbarrière en bestaat er dus een verhoogd risico op het ontwikkelen van contactallergie. Herstel van een verstoorde huidbarrière en verzorgen van een intacte huidbarrière is dus zeer belangrijk.

AT14® skincare: een innovatie op het gebeidvan huidverzorging

Naast het vermijden van stofjes waar iemand allergisch voor is, is een goede huidverzorging echt heel belangrijk. Sinds kort is er AT14® skincare. Een productlijn die echt hypoallergeen ingrediënten bevat. Nu wordt dat gezegd over heel veel producten, echter uit de medische literatuur blijkt dat AT14 skincare geen enkel bekend of minder bekend contactallergeen ingrediënt bevat. Dat is écht heel bijzonder, want dat kan geen enkel ander product van zichzelf zeggen. Producten met een vergelijkbare samenstelling als AT14® zijn niet voorhanden.

Dat betekent dat iedereen met een bewezen huidallergie en eczeem AT14® kan gebruiken. Bovendien bevat AT14® uitstekende werkzame ingrediënten (zoals teunisbloemolie, ceramide, squalane, sheabutter, macadamioolie, sodium carboxymethyl beta-glucandie een positief effect op het verbeteren van de natuurlijke, eigen huidbarrière en dus op de vochtbalans van de huid.